Haydi Bir İyilik Yapalım :)

Bu postta içerisindeki canlı sevgisi ölmemiş, insani duygularını halen yaşatabilen, vicdanının sesine henüz kulaklarını tıkamamış olan sizlere seslenmek istiyorum. Birbirimize destek olursak güçlenebileceğimizi, aramızda koparılamaz bir bağ oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Bu duygusal girizgahı neden döşeniyorsun acaba diye sormaya başladınız çoktan onun da farkındayım :) Hadi o zaman anlatayım. Biz bugün arkadaşlarımızla çok ama çok güzel bir işe imza attık. Bir hafta kadar önce Hürriyet Gazetesi'nde çıkan bir habere dayanarak önce araştırmaya ardından da yardım toplamaya karar verdik. Peki bu haber ne miydi?
 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25924327.asp Linke tıkladığınızda da görebileceğiniz ama bir de benim kendi çektiğim resimlerle sizlere anlatmak istediğim işçi emeklisi Nevzat Bey ve kendi imkanlarıyla bakmaya çalıştığı 40 kadar köpeği bugünkü konumuz. "Önce Sevgi" yazısıyla sizi karşılayan bu mekandan etkilenmemeniz mümkün değil.

Söylenenlerin bir kısmını az çok duyar gibiyim. "Ne işi varmış da o kadar köpeği toplamış?", "Götürüp barınağa bıraksaymış.", "Onları bir araya toplamayı biliyorsa baksın o zaman." vs. vs. vs. Ama işte maalesef o kadar kolay değil bu işler. Başta da söylediğim gibi içinizde hala yaşayan canlı sevgisi, insani duygular ve belki de en önemlisi vicdan bu köpeklere yardım etmenizdeki aracımız olacak.
Abisine ait inşaat halindeki evde yıllardır bu köpeklere bakan Nevzat Bey artık maalesef mamaları karşılayamayacak duruma gelmiş. Bulunduğu bölgede bulunan kolejlerden ve askeriyeden gidip istemesine rağmen artık yemekleri ona vermeyi bir türlü kabul etmemişler. Artan yemekler az ilerideki çöp kutusuna gitmek yerine bu köpekçiklere gitse ve herkes kazansa ne zararı var biz çözemedik. Çözemediğimiz için de kendi çapımızda bir yardım kampanyası başlattık.
Sizlerden de tek isteğim yine bizler tarafından sokaklara salınan bu köpeklere yardımcı olmanız. En büyük ihtiyaç kuzu etli kuru mama ve sevgi. Bugün gittiğimizde kendilerini sevdirmek için verdikleri çabayı görmenizi isterdim. Her biri uysal ve sevgiye muhtaçlar. İmkanı olanların bizzat gidip hem onları sevip hem de mamaları teslim etmeleri en güzeli tabii ama imkanı olmayanlar için en altta iletişim bilgilerini paylaşıyor olacağım.
Nevzat Bey dişilerin hepsini kısırlaştırmış. Çeşitli hastalıklara yakalananların tedavilerini yaptırmış ve halen yaptırmaya devam ediyor. Suyu bağlı olmayan eve her gün köpekler için su taşıyor ve daha neler neler. Anlatmakla bitmez sanıyorum. Bu postu paylaşarak yaymanız ve daha çok insana ulaşabilmemiz de çok önemli bir nokta. Haydi hep birlikte iyilik hanemize bir tik daha atalım ve bu konuşamayan meleklere yardım edelim. Şimdiden teşekkür ederim.

Nevzat Eski
Tel: 0(312) 419 99 41 Cep Tel: 0 555 991 24 88
Mamaları gönderebileceğiniz adres : Esat Caddesi 63/1 Küçükesat ANKARA
Köpekleri görmek isterseniz kendisine telefon ettiğinizde onlara baktığı yeri size tarif edecektir.
Küçük bir paket de olsa yardımınızı esirgemeyin.

2 yorum:

  1. Doğrusu kurumlar neden atık yemekleri vermeyi reddetmiş, anlamadım. :( Hiç olmazsa israf da olmaz. Üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbirimiz anlamadık maalesef. Arkadaşlar aracılığıyla yakındaki bir şantiyenin artan yemeklerinin oraya ulaştırılmasını sağladık. O yüzden huzurluyuz biraz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.