Mary ve Max

2009 yapımı bu, gerçek ve saf sevgiyi sonuna kadar hissedebileceğiniz, film stop motion tekniğiyle çekilmiş. Mary ve Max sizde derin izler bırakacak demedi demeyin :)

Avustralya'da yaşayan Mary daha 8 yaşında ve çok meraklı bir kız çocuğudur. Annesi alkolik babası ise çok ilgisiz olan Mary sadece dedesiyle iyi anlaşır fakat o da çok geçmeden ölür. Tamamen yalnızlaşan Mary bir gün merak ettiği soruları sormak için Amerika'ya ait bir telefon rehberinden bir isim seçer. Merak ettiği birçok şeyi sorup yanına da birkaç küçük hediye iliştirdiği paketini gönderir.
Mary'nin muhteşem mektubunu alan şanslı Max olur. Asperger sendromu yüzünden oldukça zorlu bir yaşam süren Max için bu sürpriz duruma alışmak pek kolay olmaz. Mary gibi yapayalnız olan Max evinde çeşitli hayvanlar beslemektedir ve bu yaşına kadar çok çeşitli işlerde çalışmıştır. En önemli ortak özellikleri ise çikolatayı çok sevmeleridir.  
Mektuplar karşılıklı yazılmaya başlar Mary sorar Max yanıtlar ve karşılıklı birbirlerine çok yardımcı olurlar. Günler geçip Mary büyürken farklı sorunları, farklı merakları ortaya çıkar. Max bunların bir kısmını cevaplamakta oldukça zorlanır ama yine de elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır. Mary, Max'i öyle sever ki yanına gidebilmek için para biriktirmeye bile başlar.

Fakat günün birinde öylesine büyük bir hata yapar ki Max ona bir daha mektup yazmaz hatta son gönderdiği pakette daktilosunun "M" harfini basan çubuğu gönderir Mary'e. Mary'nin hayatı o andan itibaren allak bullak olur.  
 Hastalığı yüzünden ağlayamayan Max'e, kendi göz yaşlarını gönderen Mary.

 Yüz ifadelerini yapamayan Max, Mary için yüzünü güler hale getirir.

Max 44 yaşında olsa da hastalığı yüzünden büyüyemeyen bir çocuk gibi sayılabilir. İki küçük çocuğun mektuplaşması olarak da bakabiliriz bu filme ama olanlar öyle safiyane ve temiz ki. Kızgınlıklar öylesine net ve pazarlıksız ki bu ikiliyi çok seveceksiniz.

12 yorum:

  1. Harikaydı! Kaç kez izlediğimi hatırlayamıyorum bile :) çok güzel yorumlamışsın ve kesinlikle herkesin izlemesi gerekenlerden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, ölmeden önce izlenmesi gerekenler listesi yapsak içinde olur. Uff şimdi düşündüm de gerçekten öyle bir liste yapsak yüzlerce film olur :))

      Sil
  2. benimde beğenerek izlediğim filmlerdi...

    YanıtlaSil
  3. Bende izlemiştim çok eglenceliydi:) bukadar eglenceli ve cocuksu olmasina ragmen sonunda gözlerim neden doldu anlamış degilim:"(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her birimizin kalbine dokunan bir yanı vardı. Bence ondandır ;)

      Sil
  4. Çok merak ettim.En kısa zamanda seyretmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sırf görsellere bakınca bile ilgimi çekti film. Oğluşumla birlikte izleyebiliriz ailecek. Not aldım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Yalnız bıcırık kaç yaşında bilmiyorum ama küçükse eğer ona biraz ağır kaçabilir ve büyük bir soru yağmuruna tutulabilirsiniz ;)

      Sil
  6. Mükemmel bir animasyondu. Tam olarak ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum ama aralarındaki dostluk beni çok etkilemişti.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.