Çakallı Hanı - Samsun

 Çakallı Hanı eski Amasya - Samsun kervanyolu üzerinde bulunan 13. yüzyıl sonlarına ait bir Selçuklu dönemi yapısıdır. Günümüzde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilerek halkın hizmetine sunulmuştur. Bizler de yıllardır Samsun'da yaşayan insanlar bu tarihi yapının varlığından bu şekilde haberdar olduk.

İçeriye girdiğinizde mutlaka "Vayy bee!" diyeceğinizi düşündüğüm yapıya doğallığını bozmayacak şekilde ahşap platformlarla rahatça yürünecek bir taban oluşturulmuş. Işıklandırmasıyla da etkileyici bir havaya bürünmüş olan han bence özel organizasyonlar için kullanılabilecek bir mekan. 

Kocaman kapısından içeriye girip bu etkileyici havayla karşılaşınca aklıma sadece burada konseptli organizasyonlar yapılabileceği ve her birinin de çok keyifli geçeceği geldi. Bir önceki yazımda bahsettiğim Taş Konak gibi Çakallı Hanı da Samsun halkı ve Samsun'a giden ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken mekanlardan.

Yiyecekler konusunda maalesef net bir yorum yapamayacağım çünkü Taş Konak'ta tıka basa doyduğumuzdan burada sadece birer çay içebildik o da biraz içeride zaman geçirebilmek içindi ;) Çakallı Hanı'yla ilgili söyleyebileceğim tek negatif nokta ise içeride oturduktan bir süre sonra içerideki rutubeti çok net hissedebildiğiniz ve içeride basık bir hava olduğu olacak. 
Yazın gelmesiyle nemin artacağı düşünülürse de içerideki havalandırma sisteminin bir an önce ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Buna rağmen bu etkileyici yapıyı mutlaka görmeli ve en azından bizim gibi içeride bir çay içerek tarihe ortaklık etmelisiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.