Yemeye Doyamayacağınız Lezzet; Menemen

Samsun'da menemenin nasıl yazılacağı konusunda ciddi tartışmalar hüküm sürmekte. Bilmem sizin oralarda da öyle mi? TDK ya koşup sordum tabii, menemen diye yazılıyormuş ama karşıt görüşlüler onun melemen olduğunu, TDK nın da yanıldığını söylüyor :) Adı konusunda çeşitli kararsızlıklar olduğu gibi yapılışı konusunda da görüş ayrılıkları var. Hatta bir sorun Çakallı'da en iyi menemen nerede yenir diye onda bile anlaşamıyoruz ;)


Dolayısıyla ben, benim en birinci meNemen yerimi seçtim ve sizlere onu tanıtmaya karar verdim. İşte Ankara - Samsun  karayolunda Samsun'a oldukça yakın bir mevkii olan Çakallı'da bulunan Kel'in Yeri meNemeni tatmaz gereken yerlerden en birincisi.

Nasıl yapıldığını sormadım zaten söylemezlerdi. Bir de yapmam zaten öğrensemde. Bu nedenle benim için sıkıntı yok ama merak tarifi merak edenler varsa gidecek tadacak ve bir karadenizliden meşhur menemeninin gizli tarifini alacaksınız. Bunu yapacak olanlara bol şans dilerken şunu da belirtmeliyim; ya tarifi, ya oranları size vermeyecek ya da mutlaka bir şeyi eksik söyleyecektir. Ben olsam öyle yapardım en azından :)))

Dönelim yemeye doyamadığım meNemene. Öncelikle gittiğiniz yer bir yol üstü lokantası ve oldukça salaş bir yer. Bu nedenle sakın ola Sinem bizi nereye getirdin diyen olmasın. Masaya kağıtlar serildikten sonra kaç kişilik meNemen istediğiniz sorulacak. Tavsiyem olduğunuz kişi sayısının bir üstünü sipariş edin çünkü son lokmalarda grup arasında tartışmalar çıkabilir. Ortaya gelen tepsinin içerisinden yemeye başladığınız meNemen bir bakmışsınız bitmiş. Evet evet, kesinlikle o kadar leziz ve muhteşem.

MeNemenin ardından yediğiniz ekmekleri eritmek için içeriyi de gezmelisiniz çünkü orada sizleri bir zaman yolculuğu bekliyor. Gazetelerden sayfalar, bazı ürünlerin yıllar yıllar öncesine ait ambalajları, tarihi radyolar, televizyonlar ve daha neler neler. Bir nevi kişisel bir müze. Menemen severlerin mutlaka rotasını çevirmesi gereken bir yer oran Çakallı'da Kel'in Yeri'ne uğramadan etmeyin. Şimdiden afiyet olsun :)

6 yorum:

  1. TDK nın menemen dediğini bilmiyordum... Bende hep doğrusu melemen diye bilirdim şimdiye kadar
    Bizim cumartesi pazar kahvaltılarımızın baştacıdır melemen :)
    Afiyet olsun size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Evet bizde de isminin konusu hep tartışılırdı. Son noktayı koymuş oldum ;) Sizlere de afiyet olsun.

      Sil
  2. Menemen :) nefis gorunuyor takipteyim bloguma beklrrim

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severim. Yumurtasız kahvaltı olmaz :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.