Hint Filmleri Festivali - Lunchbox

Hint Filmleri Festivali sayesinde çok büyük keyif alarak izlediğim bir filmi tekrar izleme ve bu sayfada yeniden sizlerle buluşturma şansına eriştiğim için pek bir keyifliyim. Film hakkında ilk izlediğimde yayımladığım yorumlarım için sizleri buraya alayım ve hemen ardından şimdi başka bir açıdan bakalım filme.

Lunchbox; Hindistan Bombay'de 120 yılı aşkın bir süredir devam eden bir geleneği konu alıyor aslında. Bu gelenek yıllardır öyle sorunsuz işlemiş ki Harvard Üniversitesi'nden gelen görevliler tarafından sistemin nasıl işlediği araştırılmış ve yerinde görülmüş. Ne var ki bu uzuuun yıllardır devam eden sistem ve 8 milyon sefer tası içerisinde sadece tek bir sefer tası yanlış adrese gitmiş, işte o sefer tası tam da filmimize konu olan tas ;) 
Ila'nın kocasını yeniden kazanabilmek uğruna özene bezene hazırladığı yemeklerini koyduğu ama Saajan'ın önüne giden bu tas her ikisinin de hayatlarına başka bir açıdan bakabilmelerini, gözlerinin açılmasını ve belki de yapmaya hiç cesaret edemeyecekleri şeylere adım atmalarını sağlayan tas. Siz bu olayı ne ile adlandırırsınız bilemiyorum ama bana "hayatta hiçbir şey tesadüf değildir" sözünü yine ve yine anımsatan olaylardan biri olduğunu söylemeliyim. Böylesi hatasız işleyen bir sistem içerisinde adresi karışan bir sefer tası sadece bu iki kişinin birbiriyle iletişim kurabilmesini sağlamak için yol değiştirmiş olmalı. Sizce de öyle değil mi? 
İki insan, hiç görüşmeden birbirini sevebilir mi? Bence bu günümüzde artık sıkça yaşanan bir durum. Bence bu filmde asıl sorulması gereken "İki insan, birbirini hiç görmeden diğerine destek olabilir mi, yardımcı olabilir mi, onu iyi hissettirebilir mi?"
Bence olabilir :)

Hayatın mucizelerle dolu olduğu, her zaman bizler için sürprizler barındırdığı, önümüzdeki tek yolun önümüzde uzanıp giden yol olmadığı gibi onlarca farklı mesaj veren Lunchbox Hint Filmleri içerisinde bence en izlenilesi olanı. Mutlaka izleyin ve çevrenize de izlettirin.
En kocaman sevgilerimle, sizler de hep sevin :)
Lunchbox'ı bir de Yeliz'in bakış açısıyla okumaya hazır mısınız? O zaman tık tık lütfen.

6 yorum:

  1. Yazarken şunu düşündüm, günümüzde birçok tesadüfi yakınlığa internet, bloglar, instagram sayesinde alışkınız. Ama Hindistan'daki bu sistem baz alındığında gerçekten çok değişik geliyor kulağa. Mümkün, bence de mümkün Sinem'cim. :) Ellerine sağlık, harika bir yazı olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansın dilerim herkes için de mümkündür. Kocaman sevgiler :)

      Sil
  2. Bu filmi uzun zaman önce izlemiş ve o sefer tası trafiğine hayran kalmıştım. Nasıl bir sistem kurulmuş inanılmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de:) Hem de yüz yılı aşkın bir süredir işleyen bir sistem. Hayran olmamak elde değil.

      Sil
  3. Bu film sürekli aklımda ama bir türlü izlemek kısmet olmadı... Hazır yeniden hatırlamışken en kısa zamanda izleyeyim bari.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.