Thor - Ragnarok

Marvel Studios; çizgi roman uyarlamalarında Thor - Ragnarok ile yepyeni bir dönem başlatmış. Filmin ilk saniyesinden son saniyesine dek ve hatta jenerik aktıktan sonra bile koltuklarınızdan kalkmak istemeyeceksiniz. Laf aramızda zaten kalkmayın bir Marvel Studios geleneği olarak sürpriz sahneler sizleri bekliyor olacak ;) Umuyorum yakalanan bu kalite sonraki filmlerde de devam eder ve biz sinema severler, yeni filmleri de, ağızlarımızın suyu aka aka izleriz. 

Yakışıklı mı yakışıklı oyuncu Chris Hemsworth'ün hayat verdiği Thor sıkışıp kaldığı bir gezegenden zor da olsa kurtulup Asgard'a döner ve hiç de ummadığı sahnelerle karşılaşır. Durumun saçmalığının çarçabuk farkına varınca babası kılığındakinin aslında üvey kardeşi Loki'den başkası olmadığını ortaya çıkarır. Birlikte Odin'i bulmaya giderler ve fakat Odin artık ölmeye hazırdır. Onlara son sözlerini söyler ve aralarından ayrılır. 

Odin gider gitmez ortaya çıkan Hela; ki ne Thor ne Loki ne de Asgard'dan herhangi biri kendisini hatırlamasa da, Odin'in ilk çocuğudur ve geçmişte, birlikte kainatın her karışını ele geçirmek için çalışmışlardır. İçindeki kötülüğün her geçen gün daha da arttığı Hela'yı zaptedebilmek için onu sürgüne gönderen Odin'dir ve o ölür ölmez karşı konulamaz gücüyle Hela kardeşlerinin karşısına dikilir.

Hikayenin ve tabii ki filmin girişini size kısaca böyle anlatmak istedim. Sadece bir Thor filmi olarak bırakılmamış olan filmde karşılaşacağınız tanıdık karakterlerle eminim sizler de en az benim kadar heyecanlanacaksınız. Görsel efektlerin muhteşem kalitesi sizde her kareyi saniye saniye izleyebilmek hissi uyandıracak. Sahnelere harikulade oturmuş müzikler hiç bitmesin isteyeceksiniz. Yakalanan tempo sizi öyle iyi içine alacak ki siz de savaşacak, dövüşecek, şaşıracak ve güleceksiniz.

Evet, Thor ve filmin bütünü bu kez içerisinde tam da kararında espriler barındırıyor. Böylece izleyici ve süper kahramanlar daha sıcak bir ilişki kurmuş olurken filmle de daha çok bağ kurmuş oluyoruz. 
Kendisine olan özel ilgim dolayısıyla Cate Blanchett'ı Hela karakteriyle görmek benim için en güzel sürprizlerden biriydi. Kendisini tıpkı (sürekli eleştiriliyor olsa da) Meryl Streep gibi başka başka karakterlerde görmeyi çok seviyorum. Her karakterin altından başarıyla kalkan oyuncu bu kez de kendisini fazlasıyla parlatmış.

Marvel Studios bu filmle bana geleceğe dair, izlerken bayılacağım filmlerin mesajını verdi. Sizler için de öyle olacağına emin olduğum Thor - Ragnarok için geç kalmayın. Sinemada izleyin ve hatta imkanınız varsa 4DX kalitesinde tamamen filmin içine girin. 
Şimdiden her birinize keyifli seyirler dilerken, yorumlarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.
Haydi yazın, konuşalım.
Sevgiler. 


8 yorum:

  1. oğlum hafta sonu gitti ben de mutlaka gitmek istiyorum Marvel filmleri ve dizileri harika oluyor zaten..

    YanıtlaSil
  2. Ve ben hala gidemedim. Allah ım bu vizeler beni öldürüyoooor. Meraktan öleceğiiim. 😢😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa vizeler daha önemli ama şimdi. Önce vizeler sonra Thor ;)

      Sil
  3. Benim de gitmek istediğim filmlerden biri sende güzel anlatmışsın 😊İstanbul'a dönünce ilk fırsatta gideceğim inşallah😊 emeğine sağlık canım benim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Süper kahraman filmlerin seviyorum. Madem bu kadar güzel diyorsunuz ilk fırsatta izleyeyim:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.