Yarının Sınırında - Edge of Tomorrow

Açık konuşmak gerekirse filme başlarken ön yargılıydım çünkü Tom Cruise'un sıkça bu tarz filmlerde oynamasından ve zırt pırt karşıma çıkmasından acıcık öggh gelmişti. Neyse ki film çok iyi çıktı da Tom Cruise abi bu kez de benden geçer not aldı :p Filmin posterinde de gördüğünüz LIVE. DIE. REPEAT. gerçekten de bu filmin özeti niteliğinde. Neden mi? Çünkü Cage (Tom Cruise) yüzlerce kere ölüp aynı noktadan hayata başlıyor. Tekrar, tekrar ve tekrar ...

Yarının Sınırında'da dünya orduları bir uzaylı saldırısına karşı birlik oluyorlar. Böyle söyleyince kulağa klasik bir uzaylı filmi gibi gelse de gerçek öyle değil. Bu uzaylılar telepatik özellikleri olan ve birbirleriyle bu şekilde iletişim kuran canlılar. Aynı zamanda zamanı da kontrol edebiliyorlar. Yani hoşlarına gitmeyen bir şey olduğunda güne yeniden başlayabiliyorlar. Şimdi merak etmeye başladınız değil mi?
Hiç savaş tecrübesi olmayan, kan görmeye dayanamayan Cage ise bu savaşa istemeden dahil oluyor. Giydikleri özel kıyafetler ve savaştıkları uzaylılar hakkında hiçbir fikri olmayan Cage'i savaş alanına atarsanız ne olur? Ölür tabii ki. ama ölmeden hemen önce öldürdüğü bir uzaylı yüzünden de yukarıda söylediğim gibi tekrar tekrar hayata döner.
Tüm bu hayata geri dönüşlerde ise onu uzaylılara karşı hazırlayan, çalıştıran ve aslında bu telepatik yeteneğin merkezini bulmaları gerektiğini söyleyen bir diğer asker Rita olur. Rita da bir süre öncesine kadar Cage'in kazandığı bu yeteneğe sahiptir ve onu anlayabilecek tek kişidir. Böylece her başarısızlıklarında ve zaman kayıplarında Cage'i öldürüp günün yeniden başlamasını sağlar.
Bir ara bu geri dönüşler hiç değişmeyecek mi korkusuna kapılıp biraz sıkılsam da neyse  ki tam da o noktada filmin akışı farklı bir yöne gitti. Her seferinde adım adım ilerleyerek hedefe ulaşmaya çalışmak, bazen sabırsızlıkla bazen de pişmanlıklarla dolu anlar yaşanmasına sebep oluyor. Fakat sonunda hedefe varıyorlar. Tabii hedefe varmaları bir başarı mı yoksa başarısızlık mı kararı size bırakıyorum :)
Filmlerde sürprizli sonlara bayılan izleyiciler bu filmi de çok sevecekler eminim çünkü bu filmin neredeyse her anı sürprizlerle dolu. Keyifli seyirler dilerim :)

11 yorum:

  1. Her seferinde bu son artık geri dönmez diyerek izledin değil mi? Hadi hadi itiraf et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara yok artık dedim, sonra eğlenmeye başladım ama bir noktadan sonra özellikle o başlardaki ölümlerde "ayyy öl artık da kurtulalım" dedim :))

      Sil
    2. Ya var ya bazen beni korkutuyorsun bak. Anladın sen onu :)
      Bu arada çok güzel bir paylaşım olmuş tebrikler.

      Sil
    3. Cani bir tarafım var evet ;) ama herkese karşı değil tabii ki. Sevdiğim insanları korur kollarım :)

      Sil
  2. ben bu filme resmen bayıldım diyebilirim :))
    bence şahaneydi ..

    YanıtlaSil
  3. Sinem, film etiketine sahip yazılarını tıkladım bir de word dosyası açtım izlenecek filmler başlığı altında çoğunu not alıyorum. Bence ben bu filmi severim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bunu duydukça çok seviniyorum :) Bir arkadaşım da aynı şekilde liste yapmış burada yazdıklarımdan. Sevindirik bir Sinem yaratıyorsunuz böyle ;) Daha çok izleyesim daha çok yazasım geliyor. http://herseydenkonusmali.blogspot.com.tr/2014/09/the-chef-comme-un-chef.html bunu inceledin mi? Bunu da çok seversin ;)

      Sil
    2. Onu da izlenecekler listesine koyduk hatta ayıptır söylemesi indirdik bile :) Hem de iki chef li filmi de :)
      Bu filmi beş dakika kadar önce bitirdik. Gerçekten güzeldi. Eşimin filmi indirirkenki tepkisini görmeliydin:"Sen böyle filmler izlemezsin, ilk kez benim hoşlanacağım bir film adı yazmışsın ama neden!" :)
      Neyse, iyi ki yazmışsın bu filmi...
      Ellerine sağlık ve sevgiler...

      Sil
    3. Süper, beğenmenize çok sevindim :) Chef'leri de çok seveceksin ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.